برخي چهرههاي برجسته نظام که با دولت قرابت فکري دارند، به دنبال چهرهسازي از بين شخصيتها و روحانيون جوان براي مجلس خبرگان هستند؛ اين گروه سياسي به دنبال جايگزيني افرادي همسو با دولت در اين مجلس است.
به گزارش
سلام لردگان، به نقل از
صبح توس، با عبور فضاي سياسي جامعه از تبوتاب موضوع هستهاي، تکاپوي احزاب و گروه هاي سياسي براي کسب کرسي هاي مجلس شوراي اسلامي و خصوصاً مجلس خبرگان بيشتر شده است. شايد بتوان گفت که مهمترين تحول سياست داخلي پيشرو، انتخابات مجلس شوراي اسلامي دهم و مجلس خبرگان رهبري پنجم باشد که قرار است در اسفندماه سال ۱۳۹۴ برگزار شود. هرچند توجه به اين انتخابات خيلي زود به نظر ميرسد؛ اما برخي ملاحظات و ضرورتها موجب شده تا شاهد نشر اخباري باشيم که از فعاليتهاي زودهنگام جريانها و گروههاي سياسي حکايت دارد.
در کنار اهميت انتخابات مجلس دهم که پرداختن به آن، مجال ديگري ميخواهد، انتخابات مجلس خبرگان را داريم که طبق قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي، بهطور همزمان با يکديگر برگزار خواهد شد. آماده شدن برخي از شخصيتهاي سياسي پر حاشيه براي در اختيار گرفتن مجلس خبرگان و اظهارات تأملبرانگيز آنها باعث شده تا زودتر از موعد به اين مقوله پرداخته شود.
بر همين اساس، در سال گذشته يکي از نمايندگان فعلي مجلس شوراي اسلامي در جلسهاي گفت: «جريان اصلاحات با همدستي آقاي خاتمي به دنبال فتح مجلس شوراي اسلامي آينده و خبرگان رهبري است و فهرست پنجاه نفرهاي را براي در اختيار گرفتن خبرگان رهبري تهيهکرده که با دانش و بصيرت مردم و توانايي نظام، اين اتفاق نميافتد.»
برخي پايگاههاي سياسي نيز مدعي شدهاند که «سيد محمد خاتمي» در جمع برخي اعضاي مجمع روحانيون گفته است: «ما بايد خود را براي انتخابات خبرگان آماده کنيم. من انتخابات خبرگان را مهمتر از انتخابات مجلس ميدانم. بايد ترکيب خبرگان را عوض کنيم. با مجمع محققين قم صحبت کردهايم که از ميان روحانيهاي جوان و خوشفکر، نيروهايي را شناسايي و براي حضور در خبرگان آمادهسازيم».
هرچند معلوم نيست انتساب چنين اظهاراتي به خاتمي و ديگران تا چه اندازه صحت داشته باشد. اما از طرفي نيز جريان اعتدال به دنبال همسو ساختن هر دو مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري ميباشد. موضوعي که در پيام نوروزي رئيس دولت به آن اشاره شد و روحاني نتوانست برنامه و نيات خود را براي انتخابات پايان سال پنهان کند. بر اساس پيام آماده باش نوروزي رئيس دولت، بخشي از گروه هاي سياسي همسو و چهرههاي سياسي نزديک به دولت دنبالهروي اين راهبرد، تدارکات زود هنگامي را ديدهاند.
در واقع چهرههاي برجسته نظام مانند هاشمي که با دولت قرابت فکري دارند؛ به دنبال چهرهسازي از بين شخصيتها و روحانيون جوان براي مجلس خبرگان ميباشند. اين گروه سياسي به دنبال جايگزيني افرادي با ذائقهها سياسي همسو با دولت براي اين مجلس ميباشد.
بخش ديگري از اين فعاليتهاي تبليغي براي مجلس خبرگان، برعهده بخشي از رسانههاي زنجيري اين جريان ميباشد. از فضاسازيهاي رسانه اي و بزرگنمايي بخشي از نظرات و ديدگاههاي افراد حاشيهدار تا پيشداوريهاي سياسي براي برخي از ذائقههاي سياسي، يکي ديگر از اقدامات زودهنگام اين رسانهها ميباشد.
در مجموع، فعاليتهاي انتخاباتي مجلس خبرگان اين بار خيلي زودتر از گذشته آغازشده است که اين مسئله از اهميت انتخابات مجلس خبرگان پنجم حکايت دارد.
اما مهمترين نکته که جريانات و احزاب در آرايش سياسي خود به آن توجهي ندارد؛ نگاه تکليفي مردم به اين مجلس و جايگاه آن براي حراست از آينده نظام و انقلاب است. لذا علي رغم تمام مهندسيها و فضاسازيهاي سياسي گروههاي سياسي، اين مردم مي باشند که حرف اول و آخر را در روز انتخابات و پاي صندوقهاي رأي خواهند زد.
انتهاي پيام/